donderdag 10 april 2008

Bullshit over de eerste keer!


Natuurlijk zijn er heel wat taboes over sex en hoe het moet, hieronder zijn er een paar te vinden!

1. Als het bloedt, is het goed.

Acht op tien meisjes bloedt niet bij de eerste keer. Het klopt dus niet dat je maagdenvlies per se hoeft te scheuren bij het vrijen. Zelfs zonder seks te hebben kunnen er al scheurtjes in komen (door sporten, gebruik van tampon of vingeren). Dat je niet bloedt bij de eerste keer, wil dus helemaal niet zeggen dat je geen maagd meer was.

2. De eerste keer doet geen zeer.

Het hoeft niet, maar het kan natuurlijk wel. Als het maagdenvlies scheurt, doet dat pijn. Evengoed kan de eerste maal voor wat spanning zorgen, waardoor de bekkenbodemspieren zich opspannen en de opening nauwer wordt. Ook jongens hebben soms pijn: als de voorhuid van de penis wat te nauw is, kan hij worden opgerekt en eveneens scheurtjes vertonen.

3. De eerste keer word je niet zwanger.

Absoluut niet waar! Zwangerschap, een seksueel overdraagbare aandoening, hiv, je kan het allemaal 'cadeau' krijgen bij de eerste keer. Daarom is het best dat je veilig vrijt. De double dutch is dubbel veilig: het meisje neemt de pil of een ander anticonceptiemiddel en de jongen gebruikt een condoom.

4. De eerste keer moet je samen een orgasme hebben.

Seks is fijn, en een orgasme krijgen het einde. Maar de eerste keer loopt dat allemaal niet zo vlot. Door de spanning komen heel wat jongens heel vroeg, terwijl meisjes dan nog helemaal geen orgasme krijgen. Niks aan de hand: een volgende keer gaat het vast een beetje beter.


Geloofde jij deze onzin ook, dan ben je zeker niet de enige!! Laat eens weten wat je vroeger nog dacht waarvan je nu zeker weet dat het niet zo is!!

5 opmerkingen:

Olivier zei

Oké, je moet best wel dom/onwetend zijn om zo'n zaken te geloven. ;P

Nuja, 'k vind het wel belangrijk in een relatie dat je met elkaar praat over sex (informatief bedoel ik dan).

infraligne zei

Olivier, je zou er nog van versteld staan hoeveel mensen dit allemaal geloven of zelfs niet wisten! Zo denken veel jonge meisjes echt dat je niet zwanger kunt worden van de 1e keer! Er zijn al veel meisjes tienermoeder geworden door deze foutieve gedachte!

Groetjes

Amira

Stephanie zei

Ja jammer genoeg gebeuren er daardoor soms ongelukken.
En er moet inderdaad zoveel mogelijk gepraat worden in een relatie. Ook over sex.

Robtj zei

Er gebeuren zo idd ongelukken! Kheb eens een verhaal gehoord van iemand die geloofde dat je niet zwanger kon worden in een jacuzzi.. Grote onzin dus!

Anoniem zei

dank je voor de raad... het heeft me echt geholpen x