donderdag 10 april 2008

De Allereerste Keer

Kussen
Kussen, smakken, tongen, een bees geven, binnendraaien, toten, een pakkerd geven, kissing… Zoenen dus. De eerste keer zoenen is voor velen een heel speciaal moment. Het is normaal dat je je wat zenuwachtig voelt en dat je niet goed weet hoe het moet. Wanneer het zover is, gaat het meestal vanzelf. Zoenen is iets wat je kan leren; het gaat beter naarmate je het meer doet.
Je kan op heel veel verschillende plaatsen kussen, het hoeft niet altijd op de mond. Sommigen vinden een kus in de nek heel fijn, anderen een kus op het oor, op de vingers… Je kan ook op heel veel verschillenden manieren kussen: heel vluchtig en licht, een echte smakkerd, een heel natte kus, snelle kusjes…
Voor sommigen is de eerste kus geweldig. Na lang wachten is het moment eindelijk daar en het geeft voldoening en een warme gloed vanbinnen. Voor anderen is het een teleurstelling: ‘was het dat maar’, ‘beetje gek of eng’…
Vrijen
Vaak ben je zenuwachtig voor de eerste keer. Praat erover met vrienden of mensen die je vertrouwt. Misschien kan je ervaringen uitwisselen of ontdek je dat je niet de enige bent die zenuwachtig is. De eerste keer vrijen kan een speciaal ogenblik in je leven zijn, vooral als je er beiden klaar voor bent.
Vrijen gaat in fasen: zoenen, strelen, onder elkaars kleren zitten… Meestal zit er een hele tijd tussen, soms niet. Neem rustig de tijd om het nieuwe terrein te verkennen. Toen je leerde schrijven, schreef je ook niet ineens een boek.
Voor velen is de eerste keer niet veel soeps. Ze zijn te zenuwachtig om er echt van te genieten, alles verloopt nogal onhandig of ze gaan verder dan waar ze klaar voor zijn. Slechts enkelen vinden het al direct ‘groot vuurwerk’. Maar bijna niemand vergeet de eerste keer. Vrijen is iets wat je leert en wat steeds beter gaat. Je weet beter wat jij en je partner willen.
Let er telkens op dat je niet over grenzen stapt. Zeg neen voor zaken waar je nog niet klaar voor bent, zeg ook ja als je dat wel bent. Respecteer ook de neen van de ander. Neen zeggen betekent niet dat je niet van de ander houdt, maar enkel dat je er (nog) niet klaar voor bent.

Wat vond jij van jouw eerste keer? Zet zeker een reactie!!!

12 opmerkingen:

Melanie zei

Bij sommigen is de eerste keer inderdaad niet veel soeps. Ik ben er een van, dit door gewoonweg een verkeerde jongen hiervoor te kiezen.
Zoals veel jonge meisjes was ik heel zenuwachtig voor dit grote moment. Maar inderdaad, een eerste keer vergeet je niet zo vlug.

Groetjes Melanie

caro zei

Eerste kus, goeie herinnering... Zo weet je dat je aan het opgroeien bent!

Olivier Dierickx zei

't eerste meisje dat'k ooit gekust heb zei me dat'k enorm goed kon kussen, zelf vond'k het dan ook enorm leuk. ^^ De eerste kus was voor mij niet meteen speciaal. De eerste keer sex vond'k wel een belangrijk iets. Ik heb gewacht tot'k er klaar voor was, en ik heb nooit spijt gehad van mijn eerste keer.

ellen zei

Dit is de allereerste keer tudum tudum tututututudum!
jaja, het was grote liefde, dus we hebben er zeker geen spijt van. en ja, moest ik het opnieuw mogen doen, ik zou het doen! het is nu de liefde van mijn leven niet meer, verre van. maar op dat moment was het wel zo...
och, mensen groeien en worden wijzer. we kunnen enkel maar leren uit ons verleden :)

Deborah zei

Ik was net 15 geworden en hij was 18. We waren al een halfjaar samen en zijn daarna nog twee en een half jaar samen geweest. Zeker geen spijt dus, ondanks de redelijk jonge leeftijd. We zijn tot op de dag van vandaag nog altijd de beste vrienden. Ik mag dus zeker niet klagen over "mijn eerste keer"...

cloedt zei

Jaja Cloedtje leert hier weer het een en het ander bij... Nee mijn eerste "lief" was zo'n geil sletje van de Maldegemse oorden, dus dat heeft niet echt lang geduurd. Ik heb daar geen spijt van, wantjah ik heb er niet mee gesext ofzo... Men eerste keer sex,, jah dat ga ik niet op het internet placeren. Je weet als je dat wilt weten sta ik altij paraat ulder et één en et ander bij te leren;-)

Anoniem zei

amai amai maak dat mee
ik vond het spannend

Anoniem zei

Mijn eerste keer deed ik met een jongen die me de week erna zei dat hij een ander lief had :(

Stephanie zei

Oei das wel minder leuk natuurlijk, maar kop op! Nu heb je hopelijk wel al de liefde van je leven gevonden :-)
Groetjes
Stephanie

Anoniem zei

kga morgen met een jongen naar de bios en kvind hem wel leuk en ik denk dat hij mij owk leuk vind, maar kheb ng nooit gezoend fzoo en hij owk niet denk ik ( kweet het niet zeker $) en kwil echt wel zoenen en kben er owk ni heel zenuwachtig voor maar tog een beetj, hij is erg verlegen als hij bij een meisje is en ik niet zo maar kweet niet hoe je moet tonen datj wil zoenen en dan beginnen zoenen enzoo,, HELPP!! x

Anoniem zei

eerste kus is zalig

Anoniem zei

Mijn eerste keer was met een jongen waar ik nu nog steeds heel gelukkig mee samen ben!! De seks wordt elke keer beter,de eerste keer was ik er jlaar voor maar de plaats waar we het deden was zeker niet perfect! Hetknaagt nog steeds aan me dat hij geen maagd was,hij was al ontmaagd door een slet uit mijn klas:/